ANNICIA BANKS – UP FRONT (EP)

Als we het over reggaemuziek hebben, dan maken de meesten onder ons meteen de connotatie met het land Jamaica waar de immer stralende zon en de geestesverruimende middelen deel uitmaken van het dagelijkse leven van de daar van het leven genietende eilandbewoners. Annicia Banks is één van de bijna drie miljoen Jamaicanen en ze is in eigen land gekend als zangeres en songschrijfster uit Kingston. Ze heeft in haar jarenlange carrière vaak op de internationale podia gestaan met lokale reggaehelden als Bunny Wailer en reggae-kroonprins Dennis Emmanuel Brown.

Maar zoals zo vaak willen zulke muzikanten het ook wel eens proberen als soloartiest en dat gebeurde nu ook met Annicia Banks die net haar debuutplaat “Up Front” heeft uitgebracht. Annicia Banks verblijft momenteel in Massachusetts en ze trok voor de opname van deze plaat naar de ‘RawVue Studios’ in New York City.

“Up Front” is een zeven nummers tellend minialbum met vijf eigen composities en twee coverversies. Die gecoverde nummers zijn “Love Has Found Its Way” van Dennis Brown dat u op de 2e video kunt beluisteren en dat als eerste single werd uitgebracht. Daarnaast covert ze ook het nummer “Free, Free, Free” dat ze hier samen brengt met reggaezanger Bob Andy die vorig jaar in maart op 75-jarige leeftijd is overleden en die dit liedje nog zelf heeft gecomponeerd.

Op de openingstrack “Jamaica Forever” verheerlijkt ze haar thuisland samen met gastzanger King Kohai”. De typische reggaeritmes domineren elke track op deze EP en zo passeren in ijltempo de tracks “It’s You”, het op de eerste video te horen nummer “Hush”, “It’s Too Late” en als afsluitende track krijgen we de door Annicia Banks zelf geschreven song “Restore My Soul”.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: RawVue Music

video